Αρχική>ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ>Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΑΣ

 

Είτε έχουν φυσιολογικό βάρος είτε όχι, παιδιά και ενήλικες πρέπει να ασκούνται.
Ενώ αρχές, ιατροί, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν σε ένα βαθμό συνειδητοποιήσει ότι η παιδική παχυσαρκία απειλεί την υγεία του πληθυσμού της χώρας μας, η πρωτοβουλία "GO AND PLAY" πιστεύει ότι μια παραγνωρισμένη βραδυφλεγής βόμβα συνυπάρχει και πρέπει να αντιμετωπισθεί μαζί και ταυτοχρόνως: η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. 

Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι έρευνες για την Ελλάδα είναι δραματικά. Περίπου το 40% των Ελλήνων περπατά λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα και το 60% των σχολείων αφιερώνουν μόνο 1-2 ώρες την εβδομάδα στο μάθημα της γυμναστικής, ενώ τα τελευταία 50 χρόνια έχει αυξηθεί η θερμιδική πρόσληψη κατά 26%.

Η προσέγγισή μας στηρίζεται στην απλή αριθμητική! Αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα και την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών και μειώνοντας τον χρόνο μπροστά στην οθόνη και την πρόσληψη ζαχαρούχων τροφών και αναψυκτικών κάνουμε όλοι μαζί τα πρώτα βήματα για μια υγιή ζωή!

 

Έμπνευση για κίνηση και άσκηση! 
Η αλλαγή έρχεται όταν άτομα, ομάδες και συστήματα συνεργάζονται για έναν σκοπό μέσα και έξω από το σχολείο. Εμείς, θέλουμε να σας εμπνεύσουμε! 
Συνεργαζόμαστε με σχολεία, δήμους και κοινότητες, επιχειρήσεις, γιατρούς καθώς και με οικογένειες για να αλλάξουμε τις συνθήκες ώστε να έχουμε υγιέστερα παιδιά.
Στοχεύουμε στο περιβάλλον κάθε παιδιού ξεχωριστά. Τα μέρη που τα παιδιά περνούν τον χρόνο τους είναι οι χώροι που καθορίζουν τη συμπεριφορά τους. Πιστεύουμε ότι αν εμψυχώσουμε τους ανθρώπους που επηρεάζουν αυτά τα περιβάλλοντα, διδάσκοντάς τους τις βέλτιστες πρακτικές μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα που θα μετατρέψει τους χώρους που περνούν χρόνο τα παιδιά σε περιβάλλον που θα ενθαρρύνει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 
Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε νέα
E- MAIL: info@goandplay.org