ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

 

Η καλή υγεία προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.
Στόχος μας είναι να αναλάβουμε δράση. Τώρα! Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα οφέλη της τακτικής άσκησης, του υγιεινού τρόπου ζωής και στη δια βίου υιοθέτηση συνηθειών που αποσκοπούν στην καλή υγεία και τη σωματική ευεξία. Για τον λόγο αυτό συστήσαμε την πρωτοβουλία “GO AND PLAY”, που βασίζεται επάνω σε 5 βασικούς άξονες:
 
1. Περισσότερη Σωματική Δραστηριότητα
Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τη φυσική δραστηριότητα.
Τα μικρά παιδιά αγαπούν την κίνηση. Τους αρέσει να τρέχουν, να περπατούν, να ανακαλύπτουν πράγματα με το σώμα. Όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής τα μαθαίνει σταδιακά να μην κινούνται. Οι σύγχρονες πόλεις μας και κυρίως οι μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας με την έλλειψη πάρκων, τα αυτοκίνητα και τους αυξανόμενους κινδύνους δεν προσφέρουν τις διεξόδους που χρειάζονται τα παιδιά για να κτίσουν μια υγιή βιωματική σχέση με την κίνηση. 
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τις ευκαιρίες να αγαπήσουν ξανά την κίνηση και την άθληση και να διδάξουμε σε γονείς και εκπαιδευτικούς τον τρόπο ώστε να τα βοηθήσουν προς αυτόν τον σκοπό. 
 
2. Πίνουμε Νερό 
Το νερό είναι ζωή!
Το νερό είναι απαραίτητο όπως το οξυγόνο. Αν δεν πιούμε νερό θα πεθάνουμε. Έτσι απλά. Το νερό, βασικό δομικό συστατικό όλων των ζώντων οργανισμών, είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται νερό για να παραμείνει υγιής. Και τα ουσιώδη για τη ζωή συστατικά που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής προϋποθέτουν τη φυσιολογική επάρκεια νερού για να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό.
Στόχος μας είναι να επισημάνουμε την αναγκαιότητα να πίνουμε νερό. Γιατί, οι περισσότεροι από εμάς και από τα παιδιά μας πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην κατανάλωση νερού πολύ περισσότερο από ότι κάνουμε σήμερα. Η σωστή αναπλήρωση των υγρών του σώματος είναι απαραίτητη για την υγεία. 
 
3. Ισορροπημένη διατροφή  
Σωστές διατροφικές συνήθειες από την παιδική ηλικία. 
Αν θέλουμε να νικήσουμε την παιδική παχυσαρκία είναι απαραίτητο να μάθουμε τα παιδιά μας να τρώνε σωστά. Οι ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες είναι προϋπόθεση για την ομαλή σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών και για την πρόληψη των ασθενειών στην ενήλικη ζωή. 
Σκοπός μας είναι να δώσουμε τροφή για σκέψη σε γονείς και εκπαιδευτικούς ώστε να διδάξουν στα παιδιά πως να κάνουν ισορροπημένες και ποικίλες επιλογές υγιεινών τροφών και να αναπτύξουν σωστές διατροφικές συνήθειες. 
 
4. Λιγότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη 
Η σωματική άσκηση ασπίδα εμπρός στην αδράνεια της οθόνης.
Τα παιδιά όλο και ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα μπροστά σε κάποια οθόνη με αρνητικές συνέπειες στη φυσική τους κατάσταση, τις σχολικές επιδόσεις, τη διαχείριση του άγχους, τη κοινωνικοποίησή τους και την ψυχική και σωματική τους ανάπτυξη και υγεία. 
Σκοπός είναι να δώσουμε διέξοδο σε παιδιά και εφήβους ώστε να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε φυσικές δραστηριότητες προς όφελος της ψυχικής και σωματικής ανάπτυξης και υγείας τους και να υιοθετήσουν έναν δραστήριο τρόπο ζωής.
 
5. Υγιεινά σνακ
Στοπ στις ανθυγιεινές επιλογές!
Τα ενδιάμεσα γεύματα εντός και εκτός σπιτιού καλύπτουν μεγάλο μέρος από τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες που προκύπτουν από τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών. Αν και μικρά σε ποσότητα είναι εξίσου σημαντικά και πρέπει να καλύπτουν ανάγκες του οργανισμού και να παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του παιδιού και τη διατήρηση της υγείας του. 
Σκοπός μας είναι να εκπαιδεύσουμε γονείς και εκπαιδευτικούς πως να αποτρέπουν τα παιδιά από ανθυγιεινές επιλογές και πως να τα βοηθούν να αναζητούν και να επιλέγουν υγιεινές λύσεις. 
 
Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε νέα
E- MAIL: info@goandplay.org