Αρχική>ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ>ΓΙΝΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

ΓΙΝΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

 

Η μάθηση βασίζεται στη μίμηση.
Τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους και υιοθετούν πολλές από τις συνήθειές τους. Η στάση ζωής του ενήλικα διαμορφώνεται από τις αντιλήψεις που είχε ως παιδί, από τα ερεθίσματα και τα πρότυπα που λάμβανε καθώς μεγάλωνε. Η οικογένεια, το σχολείο και το κοινωνικό περιβάλλον τον διδάσκουν πρότυπα σωστής και αποδεκτής συμπεριφοράς. 
Οι γονείς χρειάζεται να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ασκούνται και να τρέφονται σωστά. Όμως, η απουσία προτύπου δεν βοηθά. Ενώ οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες, να τα παροτρύνουν, να τα παρακολουθούν και να συζητούν μαζί τους, επαινώντας την προσπάθεια και ενθαρρύνοντας για καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό, ταυτοχρόνως, να παίζουν και να αθλούνται μαζί τους για να τα διδάξουν τη χαρά που η κίνηση δίνει στη ζωή. 
 
Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο από τα λόγια. 
Οι συνήθειες και οι πρακτικές στο σπίτι επηρεάζουν τις επιλογές του παιδιού όσον αφορά τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση επηρεάζουν την κατάσταση του βάρους του. Επειδή τα παιδιά έχουν ως πρότυπα τους γονείς, οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει πρώτοι να βελτιώσουν τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να κτίσουν υγιείς συνήθειες. Στην καθημερινότητα ο γονιός πρέπει να πράττει ανάλογα με το πως επιθυμεί να πράττουν τα παιδιά του. Η συμμετοχή των γονέων σε κάποια μορφή άσκησης επηρεάζει θετικά ως προς τη συμμετοχή των παιδιών. Να μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι συνήθειες, καλές ή κακές, είναι μεταδοτικές.
 
 
Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε νέα
E- MAIL: info@goandplay.org