Αρχική>ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

 

Από το όραμα στην πράξη

Το προσωπικό μας αποτελείται από επαγγελματίες κι ειδικούς αφοσιωμένους στην οργάνωση και πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τα παιδιά και την άσκηση, έτοιμους να μεταδώσουν τις γνώσεις και την αγάπη που τρέφουν για τη φυσική δραστηριότητα. 

Πιστεύουμε ότι τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει θα συνδράμουν να δοθεί η δέουσα προσοχή στον αγώνα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά και τους έφηβους που θα συμμετάσχουν να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του παιχνιδιού.

 

 

 

 

 

 

Η πρωτοβουλία «Go and Play» επιθυμεί όλα τα παιδιά να θεωρούν την άσκηση διασκέδαση. Πολλά παιδιά δεν ασκούνται επαρκώς παρά μόνο εάν η άσκηση είναι ψυχαγωγική. Αν μία ευχάριστη ασχολία  λαμβάνει χώρα στον ελεύθερο χρόνο τότε αυτή μπορεί να μετατραπεί σε χόμπι. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε το «Get Fit». Το «Get Fit» είναι ένα μεταφερόμενο θεματικό πάρκο το οποίο μεταμορφώνει την άσκηση σε ψυχαγωγία με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Τα παιδιά, τα οποία είναι εξοικειωμένα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, θα βρουν στο πάρκο καινοτόμο εξοπλισμό  και μηχανήματα, τα οποία μετατρέπουν την άσκηση σε διασκέδαση, μέσα σε ένα ασφαλές και συναρπαστικό περιβάλλον.     

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται συχνή σωματική δραστηριότητα για να διάγουν υγιή ζωή. Αν στην καθημερινότητα του παιδιού προστεθεί μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα, όπως τρέξιμο ή κάποιο άθλημα, τότε θα έχει σημαντικά οφέλη. «Go and Play» “The 60 Minutes Challenge” είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους μεταξύ 6 και 17 ετών. Η «πρόκληση» είναι να ασκούνται τα παιδιά για 60 λεπτά την ημέρα, τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα, για 8 συνεχείς εβδομάδες. Ο στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να μάθουν να ασκούνται με μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα. Σωματική δραστηριότητα θεωρείται ό,τι επιταχύνει τους κτύπους της καρδιάς και μας κάνει πιο δυνατούς. Τα παιδιά μπορούν να εκτελούν την 60λεπτη καθημερινή σωματική δραστηριότητα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές στιγμές. Τα 60 λεπτά μπορούν να συσσωρευτούν στη διάρκεια της ημέρας (π.χ. 10 λεπτά πριν το σχολείο, 20 λεπτά περπάτημα από και προς το σχολεία, 30 λεπτά παιχνίδι μετά το σχολείο = 60 λεπτά). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο μαθητικός διαγωνισμός «Υγιεινής Mαγειρικής» – μέρος της πρωτοβουλίας «Go and Play» - δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν υγιεινά κι απολαυστικά γεύματα , ενώ παράλληλα ακολουθούν αυστηρές διατροφικές οδηγίες. Στόχος μας οι μαθητές που συμμετέχουν να μάθουν να ξεχωρίζουν τις τροφές που πληρούν υψηλά διατροφικά πρότυπα και ταυτοχρόνως να αποκτήσουν πρακτική μαγειρική εμπειρία των υγιεινών τρόπων προετοιμασίας φαγητού. Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο μέρη: τον «Διαγωνισμό Συνταγών» και τον «Διαγωνισμό Μαγειρικής». Στον «Διαγωνισμό Συνταγών» οι μαθητές καλούνται να προτείνουν εύκολες στην προετοιμασία και πρακτικές συνταγές που θα αποτελούνται από φρέσκα, τοπικά υγιεινά υλικά, τα οποία θα πληρούν υψηλά πρότυπα διατροφής. Οι φιναλίστ του «Διαγωνισμού Συνταγών» δικαιούνται να λάβουν μέρος στο δεύτερο μέρος, στον «Διαγωνισμό Μαγειρικής», όπου θα κληθούν να ετοιμάσουν επί τόπου τα γεύματα που προτείνουν. 

 

 

 

 

 

 

 
Η δημιουργία Σχολικού Κήπου εμπλέκει τους μαθητές σε ένα δυναμικό περιβάλλον όπου παρατηρούν, ανακαλύπτουν, πειραματίζονται, γαλουχούνται και μαθαίνουν μέσα στην αυλή του σχολείου. Από την έρευνα και τον σχεδιασμό μέχρι την εφαρμογή και τη συντήρηση, οι μαθητές μαθαίνουν για τον κύκλο της ζωής. Όλα τα στάδια, όπως προετοιμασία εδάφους, δημιουργία σπορείου, φύτευση, μεταφύτευση και φροντίδα, δίνουν πολλαπλές ευκαιρίες διατροφικής διαπαιδαγώγησης που επιδρούν θετικά στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Ο σχολικός κήπος είναι ένα ζωντανό εργαστήρι, από όπου ο μαθητής αποκομίζει γνώσεις από πραγματικές εμπειρίες κι όχι μόνον από τα παραδείγματα ενός σχολικού βιβλίου, ενώ ενθαρρύνεται να συμμετάσχει ενεργητικά στη μαθησιακή εμπειρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο «Go and Play» επιθυμούμε να δημιουργήσουμε δρομικές εκδηλώσεις και προγράμματα όπου θα συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, τρέχοντας ή περπατώντας, με στόχο να βοηθήσουμε την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Θέλουμε να δημιουργούμε και να διατηρούμε προγράμματα ώστε οι μαθητές να κτίσουν μια δια βίου θετική συνήθεια που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν νου και σώμα υγιή. Το SchoolAthlon μετατρέπει το τρέξιμο σε διασκέδαση! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θετικής ενίσχυσης των μαθητών που χρειάζονται ενθάρρυνση για να αρχίσουν να τρέχουν ή να περπατούν σε τακτική βάση. Το πρόγραμμα βοηθά τους μαθητές να αντιμετωπίσουν το τρέξιμο με διαφορετικό τρόπο, ειδικά εκείνους που δεν θεωρούν το τρέξιμο την αγαπημένη τους μορφή άσκησης. Το SchoolAthlon βοηθά τους μαθητές να θέσουν στόχους και να τους επιτύχουν. Τους διδάσκουμε βήμα προς βήμα έναν τρόπο για να διατηρήσουν την υγεία τους. Το τρέξιμο είναι μία από τις καλύτερες μορφές άσκησης η οποία συγχρόνως ενισχύει την παραγωγή των ορμονών της ευεξίας, των ενδορφινών. Οι μαθητές, θέτοντας και επιτυγχάνοντας στόχους, χειραφετούνται και αποκτούν εμπιστοσύνη και αυτοεκτίμηση. 

 

 

 


 

 

Η αποστολή μας στο «Go and Play» είναι να αναπτύξουμε δρομικές εκδηλώσεις και προγράμματα για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασκούνται στην ύπαιθρο και να μάθουν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Το The Junior Relay Run είναι ένας ετήσιος αγώνας σκυταλοδρομίας 8 χιλιομέτρων μεταξύ σχολείων που προωθεί το τρέξιμο ως μορφή άσκησης. 

Η ομάδα αποτελείται από 4 δρομείς – αγοριών, κοριτσιών και μικτή. Κάθε δρομέας θα τρέξει απόσταση 2 χιλιομέτρων. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από 8 έως 18 ετών. Κάθε σχολείο μπορεί να εκπροσωπηθεί με όσες ομάδες καταφέρει να σχηματίσει. Το The Junior Relay Run είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία μαθαίνοντας να συνεργάζονται μέσα σε ομάδες, να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, να θέτουν στόχους και να τους εκπληρώνουν ενώ ταυτοχρόνως ψυχαγωγούνται.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα “Jump Rope” είναι μια πρωτοβουλία του “Go and Play” που επιχειρεί να επαναφέρει στις αυλές των σχολείων ένα βασικό αθλητικό εξοπλισμό. Το «σχοινάκι» είναι μια ψυχαγωγική φυσική δραστηριότητα, σωματικά και διανοητικά απαιτητική, με αμέτρητα οφέλη για την υγεία, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον αγώνα για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και να βελτιώσει τα ποσοστά της σωματικής δραστηριότητας σε παιδιά και εφήβους. Η γνωριμία των παιδιών με το σχοινάκι προσφέρει πολλαπλά οφέλη και συνεισφέρει στη βελτίωση πολλών δεξιοτήτων που συνεπικουρούν στην ανάπτυξη της σωματικής και διανοητικής υγείας των παιδιών. Ορισμένες από αυτές τις δεξιότητες είναι: ισορροπία, συντονισμός νου και σώματος, ταχύτητα, εκγύμναση του ποδιού, ευκινησία, δύναμη, αντοχή. Το σχοινάκι από τα βασικότερα και απλούστερα οφέλη που προσφέρει είναι η ταχεία καύση θερμίδων και η προαγωγή της ευεξίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στον Διαγωνισμό Μπάσκετ Hoop Shoot καλούνται να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 8-15 ετών. Το μπάσκετ, άθλημα συναρπαστικό, ομαδικό και τεχνικό, ταυτίζεται με το σουτ στο καλάθι. Το σουτ ξεκινά από τα πόδια και μέσω του κορμού περνάει στους ώμους και τα χέρια. Το εύστοχο σουτ θέλει συστηματική άσκηση και προπόνηση. Ο διαγωνισμός «ελεύθερης βολής» διαφόρων επιπέδων/ηλικιών έρχεται να δώσει ένα κίνητρο σε μαθητές και των δύο φύλων, για συστηματική ενασχόληση με ένα άθλημα που οδηγεί στην αρμονική ανάπτυξη του σώματος και την απόκτηση κινητικών δεξιοτήτων, ένα άθλημα που κτίζει χαρακτήρες. Το μπάσκετ βοηθά τα παιδιά να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την υγεία τους, να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις μέσα σε ένα περιβάλλον άμιλλας και συναγωνισμού και να σφυρηλατήσουν πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Το «Academia All Sport Tournament», μία πρωτοβουλία του «Go and Play», έχει πρωταρχικό στόχο τη σωματική δραστηριοποίηση των παιδιών μέσα από μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις ευγενούς άμιλλας και του «εὖ ἀγωνίζεσθαι», που λαμβάνουν χώρα κατά τις σχολικές διακοπές. Το «Academia All Sport Tournament», θέλει να δώσει σε μαθητές και μαθήτριες τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα και να αποκομίσουν θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση. Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι η μετάδοση και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού αλλά και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των νεαρών αθλητών. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το πρόγραμμα επιβράβευσης Scholar-Athlete Annual Award «Αἰὲν ριστεύειν» υποστηρίζει άριστους μαθητές και μαθήτριες με εξαιρετικές ακαδημαϊκές και αθλητικές επιδόσεις. Κάθε χρόνο το «Go and Play» θα βραβεύει έναν αριστούχο μαθητή και μία αριστούχο μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που έχουν διακριθεί ως αθλητές, ανεξαρτήτως αθλήματος. Οι μαθητές πρέπει να υποβάλουν υποψηφιότητα από την Β’ Λυκείου, καθώς η αξιολόγησή τους θα γίνεται σε όλη τη διάρκεια της Γ’ Λυκείου. 
Το «Go and Play» μέσα από την απονομή του ετήσιου Scholar-Athlete Annual Award «Αἰὲν ριστεύειν» επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, που αριστεύουν στις δευτεροβάθμιες σπουδές τους και πρωτεύουν στο άθλημα που επιδίδονται, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους επιλέγοντας μία από τις υποτροφίες που θα τους προσφερθούν από πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το ετήσιο βραβείο «Το Ιδανικό Σχολείο» είναι ένα έπαθλο που προσφέρεται από το «Go and Play». Απονέμεται κάθε χρόνο σε αναγνώριση της αφοσίωσης και δέσμευσης ενός σχολείου με όραμα, στο οποίο το διδακτικό προσωπικό καθοδηγεί την κοινωνική, ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών μέσω ποικίλων αθλητικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Aριστες εγκαταστάσεις και/ή πρωτοποριακές εκδηλώσεις και προγράμματα, προετοιμάζουν τους μαθητές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σχολικής και μετά το σχολείο ζωής σε ένα όλο και πιο πολύπλοκο κόσμο. Δραστηριότητες, εγκαταστάσεις και προγράμματα που θα ληφθούν υπόψη περιλαμβάνουν: Πρόγραμμα πρόληψης σχολικού εκφοβισμού και κυβερνοεκφοβισμού,  πρόγραμμα διατροφικής διαπαιδαγώγησης, πρόγραμμα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας,  πρόγραμμα φυσικών δραστηριοτήτων, εξωσχολικές δραστηριότητες, σχολικός κήπος, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του ιατρείου, προσφορά υγιεινών τροφών στο κυλικείο, χώροι παιχνιδιού και αθλοπαιδιών, εγκαταστάσεις στις τουαλέτες, ιστοσελίδα του σχολείου, πρόγραμμα τεχνολογίας της πληροφορικής, πρακτικές ασφαλείας του σχολείου, σχέσεις μαθητών-εκπαιδευτικών, σύλλογος γονέων-εκπαιδευτικών.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το «Athlos Mother’s Day Classic», μια πρωτοβουλία του «Go and Play», είναι αγώνας δρόμου 3χλμ και 5χλμ , ανοικτός σε δρομείς και βαδιστές όλων των επιπέδων, που δημιουργήθηκε για να τιμήσει της μητέρες, να ενθαρρύνει όλο και περισσότερες γυναίκες να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής που θα τους χαρίσει στις ίδιες και τις οικογένειές τους καλύτερη φυσική κατάσταση και να υπογραμμίσει την ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και άλλα ζητήματα που θέτουν τη ζωή των γυναικών σε κίνδυνο. Το «Athlos Mother’s Day Classic»  πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Η εκδήλωση αυτή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εορτάσουμε την Ημέρα της Μητέρας και να υποστηρίξουμε την έρευνα για τον καρκίνο του μαστού. Με τη συμμετοχή σας ή τη χορηγία σας προς έναν συμμετέχοντα στο Athlos Mother's Day Classic μας βοηθάτε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές εκείνων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Διεθνής Ημέρα «Περπατώ στο Σχολείο μου» εορτάζεται κάθε Οκτώβριο σε πολλές χώρες του κόσμου. Το ομώνυμο πρόγραμμα του «Go and Play» φιλοδοξεί να ενημερώσει τα σχολεία − μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς − ώστε να διοργανώνουν εκδηλώσεις γύρω από τη διεθνή ημέρα και να ενθαρρύνουν τους μαθητές όλων των σχολείων να περπατούν με ασφάλεια από και προς το σχολείο. Τα μικρά παιδιά ενθαρρύνονται να περπατούν με τους γονείς τους και τα μεγαλύτερα παιδιά μόνα τους (από την στιγμή που οι γονείς αποφασίσουν ότι είναι ασφαλές). Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με σκοπό την καταπολέμηση της επιδημίας παχυσαρκίας και αδράνειας ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους. Τα παιδιά που συμμετέχουν θα αποκτήσουν υγιείς συνήθειες εφ’ όρου ζωής, ενώ μπορεί να κερδίσουν δώρα για το σχολείο τους. 

 

 
 
 
 
 
Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Στη χώρα μας το κολύμπι είναι συνυφασμένο με την ίδια την επιβίωσή μας. Το «Go and Play» σχεδίασε την πρωτοβουλία «Κολυμπώ», ένα πρόγραμμα διδασκαλίας της κολύμβησης, με στόχο την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της αδράνειας στους μαθητές όλων των ηλικιών, αλλά και του ανησυχητικού ελληνικού αρνητικού ρεκόρ πνιγμών στα παιδιά. Στο πρόγραμμα «Κολυμπώ» τα παιδιά μαθαίνουν να απολαμβάνουν και να χαίρονται το νερό ενώ διδάσκονται τους κανόνες κολυμβητικής συμπεριφοράς και ασφαλείας μέσα και έξω από αυτό. Τα πολλαπλά οφέλη που προφέρει το κολύμπι είναι παρόμοια με αυτά κάθε αερόβιας άσκησης, με τη διαφορά ότι το μυϊκό και σκελετικό σύστημα καταπονείται λιγότερο. 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η πρωτοβουλία «Αθλητές στα Σχολεία» δίνει στους μαθητές μια πολύτιμη εικόνα όλων των εκφάνσεων της ζωής ενός επαγγελματία αθλητή,  εστιάζοντας σε ατομικά προτερήματα, όπως η πειθαρχία, η αποφασιστικότητα, η στοχοθεσία και το αθλητικό πνεύμα. Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζεται σε συνεργασία με σχολεία. Οι αθλητές παρέχουν στους μαθητές συμβουλευτική καθοδήγηση με διαδραστικό τρόπο, για να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Ταυτοχρόνως ενεργούν ως πρότυπα προς μίμηση, μοιράζονται με τα παιδιά τις εμπειρίες τους όσον αφορά στην αποτυχία, την επιτυχία και την πειθαρχία και προωθούν αξίες όπως η αμεροληψία και η ευγενής άμιλλα, ενώ παράλληλα δίνουν έμφαση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 
   
 
 
  

 

  

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε νέα
E- MAIL: info@goandplay.org